Gebrekking onderhoud wegeninfrastructuur nekt de Vlaamse vervoerder

Transport en Logistiek Vlaanderen (TLV) is niet te spreken over de problemen in de Kennedytunnel. Voor de organisatie is dit helaas een nieuw pijnlijk voorbeeld van onvoldoende onderhoud van de infrastructuur. De economische schade voor de Vlaamse vervoerders is zeer groot. TLV dringt daarom aan op een snelle verhoging van de budgetten voor de wegen.

De problemen met de verlichting in de Kennedytunnel die maandag opgedoken zijn, heeft de ergernis en frustratie van de vervoerders doen toenemen. De sector betaalt sinds april 2016 een kilometerheffing voor het gebruik van onder andere de snel- en ringwegen.

Maar sindsdien zijn de files alleen maar toegenomen en blijft de mobiliteitsknoop rond Antwerpen onopgelost. Dit verplicht transporteurs om extra aan te rekenen. Die prijsverhoging komt bovenop stijgingen ten gevolge van duurdere lonen en hogere prijzen voor onder andere kilometerheffing.

Bovendien stelt TLV vast dat de inkomsten uit de kilometerheffing sinds de start daarvan jaarlijks gestegen zijn, maar de historische achterstand in onderhoud is nog niet weggewerkt. Een aanzienlijke verhoging van de budgetten is dan ook prioritair.

Wie betaalt voor het gebruik van de wegen moet daarvoor een efficiënt en kwalitatief hoogstaand netwerk in ruil krijgen. TLV pleit dan ook voor een aanzienlijke verhoging van de budgetten die naar de wegen gaat.

Gepubliceerd op 8/05/2018

deMarketeer_TLV_website_Banner word lid_111010.jpg
Vind een transporteur of logistieke dienstverlener

TLNplanner_internet_TLV.gif