TLV gaat voor 50 ton

TLV verdedigt voortaan niet 44 maar 50 ton als maximaal toegestaan gewicht (MTM). De beroepsorganisatie verandert haar standpunt na een rondvraag bij haar leden.

De MTM voor nationaal vervoer in België is sinds jaar en dag 44 ton. Althans, dat was tot 1 mei zo. Die dag verhoogde het Waalse gewest de MTM naar 50 ton. Een beslissing die twee jaar geleden al werd genomen, als compensatie voor de invoering van de kilometerheffing.

Transport & Logistiek Vlaanderen (TLV), de beroepsorganisatie die de belangen verdedigt van Vlaamse transport- en logistieke bedrijven, polste bij haar leden of zij de huidige MTM wilden behouden, of ook voor het Vlaamse gewest een tonnageverhoging wensten. Een duidelijke meerderheid besliste dat het lang verdedigde standpunt van TLV voor een behoud van 44 ton als grens wordt gewijzigd.

Ondersteuning  

“Bij TLV beslissen alle leden over de standpunten die we verdedigen”, zegt Lode Verkinderen, secretaris-generaal van TLV. “We zullen met evenveel passie en overtuiging pleiten bij de Vlaamse en andere regeringen voor 50 ton als nieuwe grens.”

Als de Vlaamse overheid een tonnageverhoging goedkeurt, zal voor de sector het een en ander veranderen. “Transporteurs zullen bijvoorbeeld anders moeten rekenen: niet langer per afgelegde kilometer of per rit, maar per ton. Die overgang gebeurt niet zomaar, maar TLV zal in ieder geval haar leden in die berekeningen en het hele proces bijstaan.” 

In de nabije toekomst zal TLV de invoering van de grens van 50 ton bepleiten bij de Vlaamse regering. TLV rekent er nadien ook op dat grensoverschrijdend vervoer met Nederland tot die 50 ton mogelijk wordt.

Gepubliceerd op 14/06/2018

deMarketeer_TLV_website_Banner word lid_111010.jpg
Vind een transporteur of logistieke dienstverlener

TLNplanner_internet_TLV.gif