Nieuwsberichten 2016

27/12/16 - Minimumloon Oostenrijk – meldingsplicht vanaf 1 januari 2017

Vanaf 1 januari geldt in Oostenrijk een meldingsplicht voor niet – Oostenrijkse ondernemingen die opdrachten in Oostenrijk vervullen.

Lees verder »

27/12/16 - Minimumloon Italië – apart formulier voor transport beschikbaar

We informeerden u vorige week reeds over nieuwe verplichtingen bij cabotage in Italië. Ondertussen werd door de Italiaanse Overheidsdienst een formulier, speciaal voor cabotage ontwikkeld.

Lees verder »

14/12/16 - Dringende herstelling wegdek Beverentunnel (R2)

Zoals vorige week gemeld voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vanaf woensdagavond 14 december gedurende twee nachten periodieke onderhoudswerken uit in de Beverentunnel (R2). Bijkomend zal er tijdens de eerste nacht ook een dringende herstelling plaatsvinden aan het wegdek in de tunnel. Hierdoor zal de rechterrijstrook richting Stabroek/A12 ook donderdag overdag nog afgesloten blijven.

Lees verder »

08/12/16 - Herstellingswerken aan wegdek R2 in Antwerpse haven

Komende vrijdag, 9 december 2016, voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) noodherstellingen uit aan het wegdek van de R2 in de buurt van de Liefkenshoektunnel en het complex Waaslandhaven-Noord. De werken beginnen vrijdag na de ochtendspits en duren tot zondagavond. Tijdens deze periode moet het verkeer op de R2 richting Gent/Zelzate over één rijstrook passeren.

Lees verder »

01/12/16 - Werken Liefkenshoektunnel

Op 15 en 16 december, telkens van 20u30 tot 5u00 vinden er reinigings- en onderhoudswerkzaamheden plaats in de Liefkenshoektunnel. Alle verkeer wordt dan door 1 tunnelkoker geleid waardoor slechts 1 rijstrook per rijrichting beschikbaar is. De doorgang van uitzonderlijke transporten is hierdoor zeer moeilijk. Transporten breder dan 3 meter zijn niet toegelaten!

Lees verder »

29/11/16 - Boomsesteenweg (N177) ten noorden van Wilrijk vanaf 5 december tijdelijk afgesloten

De werken aan de fiets- en voetpaden langs de Boomsesteenweg (N177) in Wilrijk gaan vanaf maandag 5 december de laatste rechte lijn in. De verkeerssituatie verandert dan ook opnieuw en de Boomsesteenweg is dan ten noorden van de afrit Wilrijk tijdelijk volledig afgesloten voor doorgaand verkeer. Tegen 23 december zullen de werken afgerond zijn.

Lees verder »

17/11/16 - Indexering kilometerheffing in juli 2017 - TLV eist voorspelbare en duidelijke tarieven

Op 1 juli 2017 worden de tarieven van de kilometerheffing in België voor de eerste maal geïndexeerd. De wetgeving uit 2015 voorziet namelijk dat vanaf 2017 de bedragen jaarlijks op 1 juli geïndexeerd zullen worden op basis van de stand van de consumptieprijsindex in mei.

Lees verder »

23/09/16 - Opgelet voor identiteitsfraude bij samenwerking met ondernemingen uit het UK

Identiteitsfraude is een vorm van transportcriminaliteit die vooral door criminelen uit het UK regelmatig wordt aangewend. De criminelen geven zich uit voor een bestaand en betrouwbaar Brits bedrijf, gebruiken hun briefpapier, logo’s en nagemaakt officiële documenten om alles zeer echt te laten lijken. Wanneer u even vluchtig googlet lijkt alles er OK uit te zien op het eerste zicht. Kijk na of u de gebruikte telefoonnummers en leveradressen effectief kan terugvinden op de website van de onderneming die u beweert te contacteren. Wees vooral waakzaam als u voor de eerste maal gecontacteerd wordt door een Brits bedrijf. In een recent geval van misbruik gaven de criminelen zich ten onrechte uit voor de onderneming SEVERN TRENT UK.

Lees verder »

28/06/16 - Extra rijverbod in Rijsel op 1 juli 2016

Het samenvallen van de voetbalwedstrijd België-Wales (Euro 2016) in Lille op 1 juli 2016, met andere events in de regio (o.a. de herdenking van de slag bij de Somme en eerste grote vakantie-uittocht) heeft de prefect van Nord-Pas-de-Calais-Picardie ertoe aangezet om een extra rijverbod uit te vaardigen van 1 juli 2016 om 15.00u. tot zaterdag 2 juli om 02.00u, voor alle voertuigen met een MTM van meer dan 7,5 ton.

Lees verder »

17/06/16 - Asfalteringswerken op E40 tussen Erpe-Mere en Zwijnaarde

Net als vorige zomer gaat het Agentschap Wegen en Verkeer aan de slag op de E40 tussen Erpe-Mere en Zwijnaarde. Dit jaar pakt het agentschap de rijrichting kust aan. Alle rijstroken en de pechstrook krijgen nieuwe asfalt. Maar liefst 15 km snelweg wordt in anderhalve maand heraangelegd. Van 9 juli tot 7 augustus werkt de aannemer 24u op 24 en 7 dagen op 7. Voor de heraanleg van de linkerrijstrook werkt de aannemer enkel ’s nachts, wellicht in augustus. Tijdens de werken gaat het op- en afrittencomplex in Wetteren en in Merelbeke (R4) en de snelwegparking in Wetteren verschillende dagen dicht. Voor de veiligheid, geldt in beide richtingen een snelheidsbeperking van 70 km/u.

Lees verder »

deMarketeer_TLV_website_Banner word lid_111010.jpg
Vind een transporteur of logistieke dienstverlener

TLNplanner_internet_TLV.gif