Persberichten 2019

04/03/19 - TLV dwingt dochter bpost op de knieën

Parcify, een dochteraanneming van bpost, is voor de rechter gedaagd. TLV, de beroepsvereniging voor ondernemingen in transport en logistiek, beschuldigt de online pakjesdienst van verschillende inbreuken op de regels van de transportmarkt. Parcify zwichtte onder de druk en heeft inmiddels een vergunning vervoerscommissionair aangevraagd.

Lees verder »

28/02/19 - Looneisen vakbonden totaal irrealistisch

Nadat de vakbonden op het paritair comité van 21 februari 2019 een exuberante eis voor aanpassing van de lonen op tafel hebben gelegd ontvingen wij vandaag van BTB-ABVV een 'stakingsaanzegging voor onbepaalde duur'. Hun communicatie rond de functieclassificatie voor het rijdend personeel is manifest onjuist.

Lees verder »

13/02/19 - TLV en UPTR strijden tegen kaping van uw geld

N.B.F.B.V. Deze afkorting doet allicht geen belletje rinkelen voor vervoerders jonger dan zestig jaar. En toch is het jarenlang de Belgische nationale federatie van alle wegtransporteurs geweest, 'hun' federatie dus. De N.B.F.B.V. was inderdaad een confederatie die de verschillende regionale organisaties overkoepelde, waaronder de UPTR (Luik), de UPTR (Luxemburg), de Unie van Henegouwen, de UB (Brabant), de SAV (Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen, sedert 2010 TLV), SAVA (Antwerpen), VVL (Limburg), UPTRI (internationale vervoerders) ...

Lees verder »

11/01/19 - Nieuwe cabotageregels treffen Belgische transporteurs

De TRAN-commissie heeft gestemd over de Europese transportregels van het Mobility Package. De meeste voorstellen werden weggestemd, waardoor de afhandeling van het Mobility Package opnieuw vertraging oploopt. Wat wel werd goedgekeurd is de verplichte terugkeer van het voertuig naar het thuisland na drie dagen cabotage. Een vrachtwagen die voor internationaal vervoer wordt ingezet, moet minstens om de vier weken huiswaarts keren.

Lees verder »

deMarketeer_TLV_website_Banner word lid_111010.jpg
Vind een transporteur of logistieke dienstverlener

TLNplanner_internet_TLV.gif