Persberichten 2018

30/10/18 - Belgisch vrachtverkeer groenste van de klas

De Belgische transportsector doet hard zijn best om te vergroenen. De schoonste euro 6-motoren vervangen steeds meer de op een na milieuvriendelijkste euro 5-norm. Sinds de invoering van de kilometerheffing leggen de euro 6-vrachtwagens dubbel zoveel kilometers af op de Belgische tolwegen. Tegelijk groeit de sector en het totale aantal kilometers dat door Belgische vrachtwagens wordt afgelegd.

Lees verder »

14/06/18 - TLV gaat voor 50 ton

TLV verdedigt voortaan niet 44 maar 50 ton als maximaal toegestaan gewicht (MTM). De beroepsorganisatie verandert haar standpunt na een rondvraag bij haar leden.

Lees verder »

07/06/18 - TLV dagvaardt Belgische Ubers van het goederenvervoer

Transport en Logistiek Vlaanderen (TLV), de beroepsvereniging voor ondernemingen in transport en logistiek, heeft de online platformen Parcify en Vengo voor de rechter gedaagd. Parcify is een dochteronderneming van bpost. Beide bezorgdiensten zouden schuldig zijn aan verschillende inbreuken en zo zorgen voor oneerlijke concurrentie op de transportmarkt.

Lees verder »

05/06/18 - Gelijk loon voor gelijk werk blijft uit na stemming Europarlement

Het Europees Parlement stemde gisteren over een aantal onderdelen van het mobility package. TLV heeft een gemengd gevoel bij de beslissingen die werden genomen. Sommige juichen we toe, andere stellen teleur. We lichten per onderdeel de beslissing en ons standpunt toe.

Lees verder »

08/05/18 - Gebrekking onderhoud wegeninfrastructuur nekt de Vlaamse vervoerder

Transport en Logistiek Vlaanderen (TLV) is niet te spreken over de problemen in de Kennedytunnel. Voor de organisatie is dit helaas een nieuw pijnlijk voorbeeld van onvoldoende onderhoud van de infrastructuur. De economische schade voor de Vlaamse vervoerders is zeer groot. TLV dringt daarom aan op een snelle verhoging van de budgetten voor de wegen.

Lees verder »

25/04/18 - TLV maakt vuist voor tol personenwagens

Na twee jaar kilometerheffing voor vrachtwagens blijven de files toenemen. Transport en Logistiek Vlaanderen (TLV) herhaalt de eis om zo snel mogelijk een kilometerheffing voor personenwagens in te voeren.

Lees verder »

23/03/18 - Acties socialistische vakbond

TLV betreurt de ongenuanceerde benadering vanwege de socialistische vakbond tegenover de Belgische transportbedrijven. De acties deze ochtend doen immers uitschijnen dat de volledige Belgische transportsector zich bezondigt aan sociale dumpingpraktijken. Niets is minder waar.

Lees verder »

12/02/18 - 1 OBU voor België en Frankrijk, het kan vanaf nu via TLV!

TLV en eurotoll versterken hun bestaande samenwerking. De beroepsorganisatie van Vlaamse transporteurs wordt de eerste Belgische verdeler van tribox Air. Aangezien eurotoll erkend werd door Viapass, kan de vervoerder voortaan met deze OBU de tol zowel in Frankrijk, België als op andere netwerken zoals de Liefkenshoektunnel betalen. Op termijn worden nog andere netwerken toegevoegd zodat de Belgische vervoerder aan één tolkastje genoeg zal hebben om overal in Europa te kunnen rijden.

Lees verder »

25/01/18 - Snelwegparkings sluiten is problemen verleggen

TLV vreest voor capaciteitsproblemen en (verkeers)veiligheid. Transport en Logistiek Vlaanderen (TLV) is ontevreden over de beslissing van burgemeester Segers van Dilbeek om de snelwegparking in Groot-Bijgaarden (E40) ’s nachts af te sluiten. De beroepsorganisatie van de Vlaamse transporteurs heeft begrip voor de terechte schrik van de omwonenden maar vreest dat de sluiting voor capaciteitsproblemen zal zorgen met nadelige gevolgen voor de verkeersveiligheid. TLV benadrukt voor de zoveelste keer dat het echte probleem ten gronde moet aangepakt worden.

Lees verder »

deMarketeer_TLV_website_Banner word lid_111010.jpg
Vind een transporteur of logistieke dienstverlener

TLNplanner_internet_TLV.gif