Persberichten 2018

23/03/18 - Acties socialistische vakbond

TLV betreurt de ongenuanceerde benadering vanwege de socialistische vakbond tegenover de Belgische transportbedrijven. De acties deze ochtend doen immers uitschijnen dat de volledige Belgische transportsector zich bezondigt aan sociale dumpingpraktijken. Niets is minder waar.

Lees verder »

12/02/18 - 1 OBU voor België en Frankrijk, het kan vanaf nu via TLV!

TLV en eurotoll versterken hun bestaande samenwerking. De beroepsorganisatie van Vlaamse transporteurs wordt de eerste Belgische verdeler van tribox Air. Aangezien eurotoll erkend werd door Viapass, kan de vervoerder voortaan met deze OBU de tol zowel in Frankrijk, België als op andere netwerken zoals de Liefkenshoektunnel betalen. Op termijn worden nog andere netwerken toegevoegd zodat de Belgische vervoerder aan één tolkastje genoeg zal hebben om overal in Europa te kunnen rijden.

Lees verder »

25/01/18 - Snelwegparkings sluiten is problemen verleggen

TLV vreest voor capaciteitsproblemen en (verkeers)veiligheid. Transport en Logistiek Vlaanderen (TLV) is ontevreden over de beslissing van burgemeester Segers van Dilbeek om de snelwegparking in Groot-Bijgaarden (E40) ’s nachts af te sluiten. De beroepsorganisatie van de Vlaamse transporteurs heeft begrip voor de terechte schrik van de omwonenden maar vreest dat de sluiting voor capaciteitsproblemen zal zorgen met nadelige gevolgen voor de verkeersveiligheid. TLV benadrukt voor de zoveelste keer dat het echte probleem ten gronde moet aangepakt worden.

Lees verder »

deMarketeer_TLV_website_Banner word lid_111010.jpg
Vind een transporteur of logistieke dienstverlener
TLNplanner_internet_TLV.gif