Persberichten 2015

13/10/15 - DODE HOEK IN ZICHT: NIEUW LESPAKKET VOOR SECUNDAIRE SCHOLEN

Aanrijdingen tussen rechtsafslaande vrachtwagens en fietsers blijven jaarlijks slachtoffers eisen. Vaak gaat het om ongevallen met een bijzonder zware balans. Technische maatregelen zoals de verplichte dodehoekspiegel redden weliswaar levens maar volstaan niet om het aantal dodehoekongevallen substantieel te verminderen. Sensibilisering blijft dus een noodzaak, zeker bij jonge tieners. Oefenen in de praktijk hoort daarbij. Daarom ontwikkelden TLV (Transport en Logistiek Vlaanderen) en de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) met de steun van de Vlaamse overheid ‘Dode hoek in zicht’, een nieuw lespakket voor het secundair onderwijs.

Lees verder »

30/09/15 - Kilometerheffing voor elke vorm van goederenvervoer

Vandaag geeft Viapass een toelichting over de invoering van de kilometerheffing. Deze nieuwe belasting zal een gigantische impact hebben op de kostprijs van het goederenvervoer vanaf april 2016. Transport en Logistiek Vlaanderen heeft altijd gepleit voor een kilometerheffing voor goederenvervoer én personenvervoer als die er al moet komen voor vrachtwagens.

Lees verder »

03/07/15 - Overzicht verkeershinder n.a.v. doortocht Tour de France

Op maandag 6 en dinsdag 7 juli 2015 rijdt de Ronde van Frankrijk door Vlaanderen en Wallonië. Er wordt ernstige verkeershinder verwacht op en rond het parcours. Wie verkeershinder wil vermijden, blijft best weg uit de ruime omgeving van het parcours. Meer gedetailleerde verkeersinformatie is terug te vinden op de websites van het Vlaams Verkeerscentrum en het Waalse Centre Perex.

Lees verder »

17/06/15 - KILOMETERHEFFING - DE BELGISCHE WEGVERVOERDERS IN GEVAAR!

Morgen 18 juni organiseren de drie beroepsorganisaties van het wegvervoer & de logistiek, FEBETRA, UPTR en TLV een betoging met vrachtwagens in Brussel. Deze betoging heeft tot doel onze politici en het grote publiek te wijzen op de desastreuze impact van de kilometerheffing op de Belgische transportsector enerzijds en op de Belgische economie anderzijds.

Lees verder »

04/06/15 - KILOMETERHEFFING - SYMBOLISCHE ACTIE IN BRUSSEL

Na raadpleging van de respectievelijke leden, hebben de drie representatieve organisaties Transport en Logistiek beslist om hun leden op te roepen om op 18 juni aanstaande te betogen in de straten van Brussel. Deze gemeenschappelijke beslissing volgt op de beslissing van de Vlaamse regering om op een onbesuisde manier de weg in te slaan van slecht bestudeerde en zeer dure kilometerheffing.

Lees verder »

19/05/15 - KILOMETERHEFFING BLIJFT ZWARE DOMPER VOOR TRANSPORTSECTOR

Deze voormiddag hebben TLV, FEBETRA en UPTR nogmaals rond de tafel gezeten met minister Ben Weyts. Tijdens deze vergadering heeft de minister meer uitleg verschaft over de tarieven, het tolplichtig wegennet en de flankerende maatregelen.

Lees verder »

19/05/15 - KILOMETERHEFFING : GEEN EXCUSES VOOR LANDBOUWTRACTOREN

De onderhandelingen met de Vlaamse regering over de kilometerheffing bevinden zich in een belangrijk stadium. Heel binnenkort wil die regering als eerste van de drie Gewesten beslissingen nemen over tarieven, wegennet, enz. Nadien moet nog de bevestiging in het Parlement volgen vooraleer de wettelijke regeling definitief is.

Lees verder »

27/03/15 - Kilometerheffing vrachtwagens: het geduld van de vervoerders geraakt op!

Sinds februari 2015, hebben de drie federaties van de sector transport en logistiek in België, FEBETRA, TLV en UPTR, reeds meerdere malen met de bevoegde instanties rond de tafel gezeten over de invoering van een kilometerheffing voor vrachtwagens vanaf 2016. De sector heeft een aantal eisen op tafel gelegd waarop er tot op heden nog geen concreet antwoord is gekomen. Het verwezenlijken van deze eisen is nochtans essentieel wil men de concurrentiekracht van de Belgische vervoerders enigszins op peil houden.

Lees verder »

03/03/15 - Transportsector herhaalt : “Geen kilometerheffing zonder tegemoetkomingen”

FEBETRA, TLV en UPTR, de drie federaties van de sector transport en logistiek in België, blijven ongerust over de plannen voor een kilometerheffing. UPTR, FEBETRA en TLV vertegenwoordigen de professionele vervoerders die instaan voor het overgrote deel van alle vrachtwagenkilometers in België. Met de plannen van de 3 gewesten wordt de transportsector dan ook verreweg het zwaarst getroffen.

Lees verder »

12/02/15 - Beroepsorganisaties transport zeer kritisch over tarieven kilometerheffing: “Eerst verder overleg, dan pas beslissingen”

FEBETRA, TLV en UPTR, de drie federaties van de sector transport en logistiek in België, reageren negatief op de beslissing van de Brusselse regering inzake de tarieven van de kilometerheffing voor vrachtwagens.

Lees verder »

deMarketeer_TLV_website_Banner word lid_111010.jpg
Vind een transporteur of logistieke dienstverlener

TLNplanner_internet_TLV.gif