Persberichten 2016

07/10/16 - Snelwegparkings sluiten nefast voor verkeersveiligheid

Febetra, Transport en Logistiek Vlaanderen (TLV) en UPTR zijn niet te spreken over de plannen van West-Vlaams Provinciegouverneur Carl Decaluwé om de snelwegparking in Jabbeke af te sluiten voor vrachtwagens. De belangenorganisaties uit het wegtransport onderstrepen dat het sluiten van parkings niet het juiste antwoord is op de problematiek van de transmigratie.

Lees verder »

08/07/16 - TLV DIENT KLACHT IN TEGEN ONWETTIGE VERVOERSPLATFORMEN

De markt van het goederenvervoer over de weg is een vrijgemaakte maar streng gereglementeerde markt. Belgische vervoerders en tussenpersonen moeten voldoen aan een reeks van strikte en terechte eisen. TLV dient klacht in tegen de pas opgestarte webapplicaties Bringr en Vengo omdat aan die voorwaarden klaarblijkelijk niet is voldaan.

Lees verder »

10/06/16 - Samenwerking TLV - Pionira totaaloplossing voor electronische vrachtbrief

Primeur: E-CMR binnenkort mogelijk dankzij TLV en PIONIRA. Beide partijen hebben een overeenkomst ondertekend en bieden als eerste op de Belgische markt de totaaloplossing voor de elektronische vrachtbrief aan.

Lees verder »

06/04/16 - TLV STOPT BLOKKADES – DESNOODS VIA DE RECHTBANK

TLV veroordeelt de acties in Wallonië scherp en is blij dat in Vlaanderen de gouverneurs en politiediensten TLV gevolgd zijn in haar verzoek alle acties onmiddellijk in de kiem te smoren, om verdere blokkades van wegen te vermijden.

Lees verder »

04/04/16 - TLV EN FEBETRA EISEN ONMIDDELLIJKE STOPZETTING FILTERBLOKKADES WALLONIE

Ondanks de technische problemen waarmee de kilometerheffing blijft kampen, zijn wegblokkades voor TLV en Febetra niet de oplossing. Speciaal nu de kost per kilometer voor transporteurs toeneemt, is tijdverlies door blokkades te mijden als kiespijn. De Belgische transporteurs moeten verder kunnen werken aan het overleven van hun bedrijven.

Lees verder »

30/03/16 - TLV ONGOOCHELD DAT HEFFING START ONDANKS TECHNISCHE PROBLEMEN

De technische problemen en systeemfouten van de kilometerheffing blijven aanhouden. Toch gaat de heffing op 1 april van start. TLV had nochtans aangedrongen op uitstel gezien het groot aantal aanhoudende problemen. TLV zet nu bij onterechte boetes in op juridische procedures om de vervoerder te beschermen tegen de fout van anderen.

Lees verder »

17/03/16 - 15% van de wegvervoerders in acuut gevaar

De sector van het goederenvervoer over de weg staat voor één van de grootste uitdagingen van de afgelopen decennia. Op 1 april van dit jaar wordt de kilometerheffing ingevoerd voor alle voertuigen met een MTM van meer dan 3,5 ton. Om de impact van deze heffing te kunnen inschatten, hebben TLV en Graydon samen een studie uitgevoerd. De resultaten zijn verbijsterend: voor 15% van de transportbedrijven dreigt onmiddellijk gevaar.

Lees verder »

18/02/16 - Transporteurs kunnen kosten kilometerheffing onmogelijk zelf dragen - Faillissement dreigt bij niet doorrekenen

De Belgische transportsector staat voor de grootste uitdaging sinds lange tijd. Vanaf 1 april 2016 geldt er een kilometerheffing voor voertuigen voor goederenvervoer van meer dan 3,5 ton. Transport en Logistiek Vlaanderen (TLV) luidt de alarmbel over de grote impact die deze heffing zal hebben op de transportprijzen. Het doorrekenen ervan is de enige optie om een faillissement te vermijden.

Lees verder »

20/01/16 - Kilometerheffing: vervoerders registreren volop om te testen. TLV bepleit snelle aanpak kinderziektes

De meeste vervoerders zijn gestart of zelfs al enige tijd bezig met de registratie van hun wagenpark bij toluitbater Satellic om te testen met de OBU’s en een accurate inschatting te kunnen maken van wat de heffing op een bepaald traject daadwerkelijk zal kosten. Zo bereiden ze een correcte prijsverhoging voor de opdrachtgever voor.

Lees verder »

deMarketeer_TLV_website_Banner word lid_111010.jpg
Vind een transporteur of logistieke dienstverlener

TLNplanner_internet_TLV.gif